HISTORIEN OM VORES VEJ TIL YANANTIN

HISTORIEN OM VORES VEJ TIL YANANTIN

Den Andinske civilisation er unik på mange måder. Det er den eneste store civilisation, der stammer fra bjergkæden - Andesbjergene, hvorfra den fik sit navn....

Det er også den eneste, hvor et imperium af kontinentale proportioner blev skabt, men som ikke havde et skriftsprog, hjul, ridende dyr eller endda penge. Når alle omstændigheder tages i betragtning, opstår der et spørgsmål om sund fornuft - hvordan er enhver civilisation, endsige et imperium, mulig under sådanne forhold? Et af de mulige svar ligger i de antikke og stadig nuværende principper i de Andinske samfund - Yanantin (i Quechua, det oprindelige Andes sprog)

I den Andinske verden eksisterer alt i dualitet - by, dele af verden, kosmos, samfund, menneske. Alle / alt er forbundet med nogen / noget andet, og sammen udgør de en komplementær helhed. Det er dette livssyn, der har bygget ind i de Andinske samfund en ubrydelig tro på samhørighed, solidaritet og samarbejde.

Yanantin fokuserer ikke på forskellene mellem to væsener. Det er det, der adskiller dem. I stedet fokuserer det på de kvaliteter, der bragte dem sammen. Det er Yanantin. Ikke nødvendigvis imod, men supplerende. En alene kan ikke holde alt, kan ikke tage sig af alt. Ikke kun er de gode sammen, men de skal være sammen. Når der er en anden, repræsenterer den ekstra styrke for begge. Det betyder ikke, at der altid er balance, styrken ligger i de supplerende kræfter. Måske er din partner 30% i en opgave, og du er 70%, men du er bedst, fordi din partner er hans eller hendes kvaliteter, og du bliver Yanantin Masintin.

Et andet Quechua-ord, der ofte er parret med Yanantin, er Masintin. Masintin er det, der bringes til verden, og ikke det, der forbliver i teorien. Et forhold mellem to mennesker, der i moderne termer ville blive kaldt ”soulmates” er Yanantin Masintin. Det er ikke længere teorien om Yanantin, men en realitet, et partnerskab. I Coaching vil vi dykke ned i det som sammenfiltring.

Yanantin Academy-grundlæggerne Monica Villaume & Anders Brogaard, kan man sige “blev” Yanantin Academy via Andesbjergene i Peru. Monica er ved fødslen, peruviansk / dansk og har halvdelen af ​​sin familie, der bor i Peru og hendes bedstemor der i dag er 97 år, højt i Andesbjergene. Anders sluttede sig til Peru ved at skyde Vogue ved foden af ​​Andesbjergene uden for Lima. Det forbandt dem senere i livet, og de fandt en dyb forbindelse til hinanden og indgik partnerskab i både liv og forretning og dannede Masintin. Monica med sin moderlige varme og dybe indsigt i kultur og omfattende viden om det skrevne ord. Anders med sin ubrydelige iværksætterånd, omfattende rejser og visuelle sprog. Begge møder verden i historiefortælling om livet delt for at inspirere, informere og underholde inden for mindfulness livsstil og coaching.

Vi stræber altid efter at nå mennesker på det niveau af indsigt, de er i, i ethvert givet øjeblik og derfra, støtte dem til at blive så indsigtsfulde i deres eget højere selv, som vores niveau af indsigt i det øjeblik gør det muligt for os.. 

Kh Monica Villaume/Mindfulness Coach & Anders Brogaard/Coach, Yanantin Academy København.


#coaching #mindfulness #online #københavn #nyhed #peru #meditation

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!