ECO COACHING by Yanantin Academy

Hvad er Eco Coaching ?

Monica Sofie Villaume & Anders Brogaard, har designet denne form ud fra erfaringer med de følgende områder :

 -Coaching. Coaching åbner op for en persons potentiale for at maksimere dennes egen præstation.

 -Shinrin Yoku. Oversat fra Japansk betyder det skov badning.

-Mindfulness. At vaere bevidst tilstede i nuet. 

-Bushcraft. At leve i naturen og med naturen.

Hvorfor skal vi ud i naturen og hvad får du ud af det ? Mere og mere forskning peger på, at bo i byen, øger risiko for, at man udvikler psykiske sygdomme. Men hvad er det i byen, der medvirker til, at flere får alvorlige psykiske problemer? Er det larmen, tempoet, kriminaliteten eller utrygheden i udsatte boligområder, Vi ved det ikke helt, men heldigvis ved vi hvordan man afhjælper denne stress.

Naturen er så dejlig rå, perfekt og handling eller mangel på samme, har direkte konsekvens. Ingen regnjakke eller støvler, ja så er du våd og kold i regnvejr. Alt ude i naturen følger sin perfekte cyklus, om vi vil eller ej. Vi kan intet stille op, kun rette os ind.

Din hverdag med masser af valg, højt tempo og konstant fokus på omstilling og udvikling. Den nærmest uigennemskuelige mængde af muligheder der gør os stressede, overvældede og kan give følelsen af utilstrækkelighed, den er naturen en modsætning af.

Naturen giver os en mental og fysisk pause i den endeløse strøm af for det meste, ligegyldigheder. Her har vi mulighed for at nå ind til vores kerne, lægge afstand til situationer og de problemer der opstår. Vi finder plads til at se os selv som vi virkelig er og finde klarhed og se med friske øjne på hverdagen.

Undersøgelser viser, at ophold i naturen betyder, at der sker noget med os både fysisk og psykisk. Vi kan blandt andet opleve:

Mindre af stress-hormonet kortisol i blodet, Ændret hjerterytme, Lavere blodtryk, Stærkere immunsystem Højere aktivitet af de såkaldte alfa-hjernebølger, som associeres med øget serotonin. (Serontin er det stof i hjernen, der blandt andet forbedrer kommunikation mellem hjerneceller. Det spiller blandt andet en rolle, når det handler om at stabilisere vores humør.)

Der sker noget med dig, når du er dig i naturen. Naturen beroliger , dine  tankemønstre påvirkes og din evne til at præstere forbedres.

Forskning påviser på, at krop og psyke slapper af i naturlige omgivelser, fordi det er det miljø, vi oprindeligt har udviklet os i. Hjernen er et produkt af evolutionen. Når vi undersøger mental sundhed tilstande, er det vigtigt at huskemenneskets oprindelse.

Vi har langt lettere ved at analysere informationer i naturen end informationer fra beton og større forsamlinger af mennesker. Aktiviteten i forskellige hjerneområder tyder på, at ophold i byen aktiverer dele af hjernen, som er ansvarlige for bearbejdning af truende og negative informationer. Omvendt aktiverer ophold i naturen ikke i samme grad disse områder i hjernen.

Dine batterier lades op i naturen. Bylivet er krævende for vores ressourcer og vores evne til at holde forstyrrende og distraherende informationer ude – for eksempel at holde øje med trafikken, blive fanget af reklamer, forholde sig til andre personer – så har naturen en helende effekt på disse ressourcer.

Naturen og Eco Coaching kan virke som det at sove på en sofa med tv’et tændt. Når en slukker tv’et vågner man brat. Ens sansesystem er påvirket og den hvide støj er blevet normen. Så selvom naturen er sund og god for os, så kan vores nervesystem og sindet spille os et puds. Det kan virke overvældende og anderledes at lave mindfulness øvelser i skoven i dyb ro. Men bare rolig, det er som at gå i fitness, det er lidt nyt og kan føles underligt. Men det virker !

Så enkel og kraftfuld som naturen selv, kompromiløs, rå, rensende og livsbekræftende.

BOOK HER

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!