Bleskift, mørke, virus og mindfulness.


Du ved det er nu, vi er i starten af vintermørket og der lurer endnu en omgang med mundbind, usikkerhed i verdensøkonomien og alt det du ellers har at tumle med i hverdagen.

Jeg er stadig på barsel, og det at gå hjemme med en dejlig lille pige på fem måneder, kan med de ekstra udfordringer, der kommer snigende ind gennem brevsprækken ude fra verden, nemt få vintermørket til at virke ekstra deprimerende. Et bleskift bliver en opgave i stedet for at være et tegn på en sund lille pige. Den store på syv år kommer ked af det hjem fra skolen og min coach/producer-mand bliver forkølet. Der skal ikke meget til, før koppen er fyldt og mor bliver ekstra udsat.

 Du kender det, vi har alle tidspunkter, hvor presset virker uvirkeligt at komme igennem. Udover at erkende at livet er en rejse med op-og nedture, sol og regnfulde dage, så er der nogle værktøjer, du kan bruge hver dag til at styrke dig selv mentalt. 

Mindfulness er min vinkel ind i coaching og det betyder alt for mig, at kunne dele min viden og give dig oplevelsen af at kunne ændre dit sind og tanker, næsten på kommando.

 Input skaber tanker, tanker skaber følelser og følelser skaber handling.

 At give slip på bekymringer, tage et skridt tilbage og se tankerne for det de er, nemlig tanker. Du behøver ikke at lytte til dine tanker eller give dem opmærksomhed. De er ikke dig, de er bare tanker. At observere uden at være dømmende, det er at være mindful.

Taknemlighed og meditation giver dig sammen med en mindful tilgang til dine tanker, et mentalt pusterum, som du sikkert har mere brug for nu, end nogensinde før.

 Her er to ting fra mig til dig, hvormed jeg har hjulpet mange hundrede mennesker til en sundere mental hverdag.

 

-Luk øjnene og tænk over en oplevelse, en person, eller andet som du er dybt taknemmelig over at have oplevet eller at have eller have haft i dit liv. Mærk hvordan fornemmelsen af taknemmelighed og glæde vokser ud af solar plexus og vokser som en strøm gennem din krop. Se det for dig. Hør lydene. Mærk følelserne, dufte, teksturer, farver og gør billederne så levende i dit sind som du kan. Lad følelsen brede sig som et varmt lys ud gennem din krop, ud i rummet du er i, lad det brede sig ud over verden og sig nu tak, tak tak tak, for alt jeg har oplevet, alt jeg er, og alle dem jeg har i mit liv.

Taknemmelighed er en følelse, der flytter bjerge.

 Her har du min meditation ”Slip dagen” som du kan bruge efter en lang dag eller når du skal sove

 Tak fordi du lod mig give dig lidt af mig selv, det varmer og lyser op for mig i vinteren at vide.

Kærlig hilsen

Monica Sofie Villaume

Mindfulness Coach / Yanantin Academy

 

#mindfulness #meditation #coach #vinter #sol #kærlighed #taknemlighed

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!